STAIC (Inventarul starilor / trasaturilor de anxietate pentru copii)

      Este construit din scale separate de auto-evaluare, pentru masurarea a doua concepte distincte relationate cu anxietatea; starea de anxietate ( S-Anxietate ) si trasatura de anxietate (T-Anxietate). STAIC este similar din punct de vedere al constructiei si structurii cuInventarul Starilor / Trasaturilor de Anxietate (STAI) care ofera masuratori pentru anxietatea adolescentilor si adultilor. Chiar daca este folosit in mod special pentru evaluarea anxietatii copiilor cu varste intre 9 si 12 ani, STAIC poate fi folosit si pentru copiii cu varsta mai mica ce au abilitati medii sau peste medii de citit si pentru copiii mai mari care au aceasta abilitate dezvoltata sub medie.
Scala S-anxietate din cadrul STAIC poate fi folosita:
– pentru a determina nivelele de intensitate inregistrate in conditiile aplicarii unor proceduri experimentale stresante sau ca indicator al nivelului de determinare (D).
– se poate dovedi folositoare ca indicator al nivelului de anxietate experimentat de copii in timpul interventiilor de tip psihoterapie si mai ales ca masura a nivelului de desensibilizare si a procedurilor paradoxale in terapia comportamentala.
Scala T-anxietate din cadrul STAIC poate fi utilizata:
– in scopuri de cercetare pentru selectia copiilor in functie de nivelul de predilectie al acestora pentru trairea anxietatii sau ca metoda de detectie a tendintelor comportamentale nevrotice ale copiilor din ciclul primar.
– utila in masurarea eficientei procedurilor incluse in tratamentul clinic.

      Pentru fiecare din aceste instrumente, in urma scorarii electronice, sunt disponibile rapoarte descriptive detaliate.