TOM – TESTUL DE ORIENTARE MOTIVATIONALA dupa LAURA BORGOGNI, LAURA PETITTA si CLAUDIO BARBARANELLI

TOM este un test de orientare motivationala scurt, usor de administrat si de scorat, care se potriveste perfect nevoilor specialistilor care activeaza in domeniul resurselor umane. Testul este ideal atat ca screener, cat si pentru plasarea personalului si pentru evaluarea preferintelor motivationale, in scopuri asociate dezvoltarii carierei sau promovarii.
           TOM este o proba de clasa A, in sistemul international de clasificare a testelor. Aceasta face ca acest test sa fie accesibil usor psihologilor dar si specialistilor din resurse umane. Testul a foe bine elaborat din punct de vedere psihometric, demonstrand caracteristici excelente, atunci cand a fost examinat chiar si cu metode statistice complicate, precum analiza factoriala confirmatoare.
            Testul de orientare motivationala a fost tradus, adaptat si etalonat cu mare grija pe un esantion normativ voluminos (1214 participanti) de catre HORIA PITARIU, DANIELA VERCELLINO si DRAGOS ILIESCU. Testul poate fi aplicat si interpretat cu usurinta de catre specialisti recomandand utilizarea sa extinsa in context romanesc.
       TOM prezinta motivatia la locul de munca utilizand urmatoarele scale:
            – SCALA DE ORIENTARE SPRE OBIECTIVE
            – SCALA DE ORIENTARE SPRE INOVATIE
            – SCALA DE ORIENTARE SPRE CONDUCERE
            – SCALA DE ORIENTARE SPRE RELATIONARE
         – SCALA DE DEZIRABILITATE SOCIALA CARE URMARESTE IDENTIFICAREA PROFILURILOR FALSE