Programul AXIS

 

Programul AXIS de consiliere si orientare vocationala il utilizam in cabinetul nostru sub patru forme pe grupe de varsta:

      – AXIS I – junior, pentru elevii claselor VII si VIII

     – AXIS II – pentru adolescentii din clasele XIsi XII (pentru pregatirea de scurta sau lunga durata)

– AXIS III – pentru tinerii absolventi de invatamant superior (pentru alegerea Masterului sau reorientare)
– AXIS IV – pentru consiliere si orientare manageriala

    Consilierea si orientarea vocationala urmareste ca prin tehnicile practice utilizare sa contribuie la descoperirea de sine si sa faciliteze optiunea catre un tip de educatie adecvat propriilor abilitati si interese. In sens larg vocatia este ansamblul inclinatiilor, aptitudinilor, intereselor, atitudinilor structurate in jurul unui nucleu comun de preocupari de natura profesionala.
    Metodologia de investigare include un ansamblu de teste de personalitate, motivatie,stil de invatare si interese, si chestionare a caror rezultate integrate conduc la un profil psihologic vocational cu valoare diagnostica. Programul AXIS dispune de o baza de date care contine si descrie amanuntit, in indicii, portretul profesionistului ideal pentru toate cele peste 4000 de meserii actuale. Prin raportarea profilului psihologic vocationalal celui testat la aceasta baza de date, AXIS formuleaza recomandari cu privire la cariera care i se potriveste sau la calitatile pe care persoana trebuie sa-si le puna in  valoare pentru a reusi in domeniul pe care si l-a ales.

Pentru detalii citeste si articolul “Consilierea si orientarea vocationalã – dr. Catalin Marius Gherasim”