Lună: noiembrie 2014

Cum ajungem sã ne cunoastem oamenii?

Pentru a ajunge sa avem performante individuale sau de grup care sa ne multumeasca si sa ne satisfaca, pentru a ne cunoaste limitele superioare dar si inferioare, pentru a ne cunoaste puterile dar si slabiciunile care ne pot ajuta sau nu în activitatile noastre lucrative, inovative, creative sau de control, avem nevoie de cunoastere si de autocunoastere. Aceasta cunoastere si autocunoastere ia mai multe forme: de la latura profesionala la cea sociala si pâna la cea individuala.
Cum putem sa facem acest lucru, dar nu într-o maniera empirica si chiar birocratica de cele mai multe ori? Multi angajatori se limiteaza la prevederile Legii 319/2006 care stipuleaza modul în care se face examinarea medicala si cea psihologica în vederea angajarii, autorizarii profesionale sau pentru avizarea periodica. De multe ori angajatorul este multumit cu fisa de aptitudini care este documentul final eliberat si semnat de catre medicul de medicina muncii, document obligatoriu pentru angajarea oricarui salariat, sau pentru autorizarea personalului în diferite profesii conform normelor legale.

Continuă lectura „Cum ajungem sã ne cunoastem oamenii?”

DEPRESIA POSTPARTUM ŞI MECANISMELE DE COPING LA MAMELE PRIMIPARE VS. MAMELE MULTIPARE

DEPRESIA POSTPARTUM ŞI MECANISMELE DE COPING LA MAMELE PRIMIPARE VS. MAMELE MULTIPARE

 Dr. psiholog GHERASIM CĂTĂLIN MARIUS

 REZUMAT

În ultimii ani, numărul românilor care suferă de depresii aproape s-a dublat faţă de 1989 în timp ce numărul sinuciderilor în Uniunea Europeană se ridică la 10 la o sută de mii de locuitori, în ţările Europei Centrale la 17 la o sută de mii de locuitori, România – 12 la o sută de mii de locuitori, iar în ţările fostei Uniuni Sovietice – 29 la o sută de mii de locuitori. Date raportate în dinamica, incepând cu 1994 şi până în 2008 arată existenţa unei creşteri a tulburarii depresive. Incidenţa maximă înregistrată pentru depresie este la grupele de vârste 35-44 de ani.

Continuă lectura „DEPRESIA POSTPARTUM ŞI MECANISMELE DE COPING LA MAMELE PRIMIPARE VS. MAMELE MULTIPARE”

AXIS ELITE –PROGRAM EUROPEAN DE EXCELENȚĂ ÎN CONSILIEREA VOCAŢIONALĂ

CONSILIEREA VOCAŢIONALĂ PREZENT ȘI VIITOR

AXIS ELITE –PROGRAM EUROPEAN DE EXCELENȚĂ ÎN CONSILIEREA VOCAŢIONALĂ

psiholog principal dr. GHERASIM CĂTĂLIN MARIUS

 

GHERASIM CĂTĂLIN MARIUS CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

 

Rezumat

Consilierea şi orientarea vocaţională  a ajuns să-și pună amprenta pe viitorul multor copii, adolescenți, tineri dar și adulți. Modul profesionist, și tehnicile practice utilizate urmăreşte să contribuie la descoperirea de sine  şi să faciliteze opţiunea către un tip de educaţie adecvat propriilor abilităţi şi interese. Vocația reprezintă ansamblul înclinaţiilor, aptitudinilor, intereselor, atitudinilor structurate în jurul unui nucleu comun de preocupări de natură profesională.

Continuă lectura „AXIS ELITE –PROGRAM EUROPEAN DE EXCELENȚĂ ÎN CONSILIEREA VOCAŢIONALĂ”